Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vanaf april 2020 werden de vaccins gepresenteerd als enige uitweg uit de corona-pandemie. Vanaf begin 2021 zijn er vier vaccins op de markt toegelaten in Nederland. De vaccins zijn door de EMA link EMA tijdelijk toegelaten tot 2023. De reden daarvoor was dat zo kwetsbare mensen alvast vaccins zouden kunnen krijgen. Dus terwijl het onderzoek nog loopt.
Het opmerkelijke is dat inmiddels ook gezonde kinderen tussen 12-18 jaar opgeroepen worden om gevaccineerd te worden.

De vaccins zijn geen klassieke vaccins. Bij een klassiek vaccin wordt een verzwakt (deel van een) virus geïnjecteerd. Gangbare vaccins worden in zo’n 10 tot 15 jaren ontwikkeld. De covid-vaccins zijn mRNA vaccins (Pfizer en Moderna) en DNA vector vaccins (Astra en Janssen). Bij alle vier deze vaccins wordt een genetische code voor het Spike-eiwit (eiwit op het oppervlak van het virus) van het coronavirus van 2019 geïnjecteerd. Het idee is dat de lichaamscellen vervolgens dit Spike-eiwit zelf gaan maken. En vervolgens zou het afweersysteem het moeten herkennen als het lichaam met een echt coronavirus in aanraking komt. Dat is de theorie.

De Pfizer en Moderna vaccins zijn uitgebreid besproken door neuroloog Jan Bonte op zijn website www.janbhommel.com.

Pfizer: bespreking Pfizer Bion Tech vaccin

Moderna: bespreking Moderna vaccin

Er is op TV vooral propaganda voor de vaccins te beluisteren. Zelfs het RIVM geeft geen eerlijke voorlichting. Er wordt bijvoorbeeld verzuimd te vermelden dat de vaccins formeel nog in fase III van het onderzoek zijn. Mensen die de injectie , ‘prik’ krijgen zouden toestemming moeten geven omdat ze meedoen aan een onderzoek. Maar het RIVM durft te stellen dat de vaccins veilig zijn, terwijl we nog niets weten over de effecten op de langere (langer dan een half jaar)  termijn.

Officieel worden bijwerkingen door Lareb geregistreerd. Maar de registratie is ‘ad hoc’. Niet zoals bij een degelijk onderzoek zou moeten gebeuren. De vaccins zijn nog in onderzoek, dus alle mensen die een prik krijgen zouden actief gevolgd moeten worden op het ontstaan van bijwerkingen.

Het verwarrende is dat de overheid waarschuwt voor ‘fake’informatie, terwijl zij zelf geen eerlijke informatie geeft.

Café Weltschmerz heeft onlangs een interessant vaccinatiedebat uitgezonden.

Deel 1 met medewerking van Prof. dr. Theo Schetters, immunoloog en vaccinatiedeskundige, met 40 jaar ervaring in de vaccinindustrie; Dr. Jan Huurman, arts Maatschappij en Gezondheid, ex-directeur Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ), ex-Inspecteur Gezondheidszorg op Curaçao; en dr. ir. Carla Peeters, immunoloog die jaren als afdelingshoofd en projectleider aan vaccins werkte bij het RIVM en als interim-manager bij de overheid en in de zorgsector, en die nu haar eigen bedrijf heeft, COBALA Good Care Feels Better.

Vaccinatie debat deel 1

Deel 2 met medewerking van neuroloog Jan Bonte (ook bekend als Jan B. Hommel, https://www.janbhommel.com/), arts Maatschappij en Gezondheid en voormalig directeur GGD Zuidoost-Brabant Dr. Jan Vosters en huisarts Frank Roodenburg.

Vaccinatie debat deel 2

Viral immune escape en Antibody Dependent Enhancement.

Doordat de vaccins ‘leaky’ zijn, ze beschermen niet 100% tegen nieuwe mutanten, zijn er twee belangrijke gevaren. De Antibody Dependent Enhancement ofwel ADE en de Viral immune escape.

Daily Mail 28 augustus 2021 Natural immunity from Covid infection could be stronger than vaccination in protecting against Delta variant:
Bovenstaand kranten-artikel verwijst naar deze studie: Title page Comparing SARS-CoV-2 natural immunity to vaccine-induced immunity: reinfections versus breakthrough infections

https://medischethischcontact.nl/antibody-dependent-enhancement

https://medischethischcontact.nl/viral-immune-escape

Over de gevaren van massa-vaccinatie:
Over de gevaren van massa-vaccinatie

“It is better to change an opinion, then to persist in a wrong one.”- SOCRATES

© 2024 Medisch Ethisch Contact | alle rechten voorbehouden.