Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vanaf begin 2020 was de gedachte dat het virus afkomstig was van een dierenmarkt in Wuhan, China. Dit is een documentaire van begin 2020 waarin Marion Koopmans en Ron Fouchier, virologen uit het Erasmus ziekenhuis Rotterdam, onder anderen toelichten dat het virus van een markt in Wuhan afkomstig lijkt.
Tegenlicht, Ron Fouchier en Marion Koopmans, maart 2020

Geruchten dat het virus ontsnapt was uit het Wuhan Institute of Virology werden vanaf het begin van de Corona-pandemie ‘complotdenken’ en ‘complottheorie’ genoemd. Juist virologen waren hier heel fel in, zoals Peter Daszak, Brits viroloog:
Peter Daszak, wikipedia

Het is voor de herkomst van het coronavirus misschien aantrekkelijker om te geloven dat het virus een zoönose (ziekte die van dieren op mensen overspringt) is. Koopmans heeft steeds gezegd dat de herkomst waarschijnlijk een vleermuis is. In het Wuhan laboratorium wordt al jarenlang onderzoek gedaan naar coronavirussen. Dit onderzoek heet “Gain of Function” onderzoek. Er wordt onderzocht hoe het coronavirus gevaarlijker kan worden gemaakt voor mensen. Het onderzoek spitst zich toe op het Spike-eiwit. En voor dit onderzoek zijn veel verschillende vleermuismonsters verzameld.

Een interessante Nederlandstalige documentaire over de herkomst van het virus is deze:
Corona, op zoek naar de waarheid

Recent lichtte Jan Bonte de ontwikkelingen aangaande de inzichten rond de herkomst van het virus toe bij de Nieuwe Wereld:

interview Jan Bonte over Wuhan lab lek

Artikel 27 augustus 2021  Biden’s COVID-19 Origins Report Leaves the Lab Leak on the Table

“It is better to change an opinion, then to persist in a wrong one.”- SOCRATES

© 2024 Medisch Ethisch Contact | alle rechten voorbehouden.