Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Henk van der Pol, psychiater

Reactie op deze column van André Weel, bedrijfsarts n.p.   De Kronkeldenker
Beste André,
Boosheid, verslagenheid en verdriet strijden bij mij om de voorrang na het lezen van jouw column.
Wat moet ik zeggen?
Zo weinig begrip, zo weinig respect voor mensen die zich niet willen laten vaccineren!
Ik zou je nog enigszins kunnen volgen als het over een ziekte zou gaan met de ernst van de pest of Ebola en als we daartegen een vaccin zouden hebben wat heel goed werkt. Dan mag je iemand die zich niet wil laten vaccineren misschien onder druk zetten om zo’n vaccin te nemen. Misschien. Maar waarschijnlijk zou dat helemaal niet nodig zijn, iedereen zou in zulke omstandigheden maar wat graag zo’n vaccin willen hebben.
Jouw stelligheid gaat uit van de niet te betwijfelen juistheid van het huidige corona-narratief. De aanpak die bestaat uit testen, ‘de maatregelen’ en vaccineren. De aanpak die geen andere aanpak duldt.
Mag je daar vraagtekens bij hebben André? Kun je je voorstellen dat je zelfs goede argumenten kunt hebben om die vraagtekens te plaatsen? Heb je weet van het feit dat er mensen van naam en faam en met kennis van zaken zijn die hun bedenkingen hebben?
Ik ga hier niet met namen en linkjes strooien, je kunt het allemaal makkelijk vinden.
Mijn punt is: kun je op zijn minst tolereren dat je als weldenkend mens tot andere conclusies kunt komen dan jij, en dat je dus nooit, nooit, nooit het recht hebt om mensen te dwingen tot vaccinatie of uit te sluiten van het maatschappelijk verkeer?
Hoe zeker ben je dat de geschiedenis jou gelijk zal geven?
Jouw collega-zanger reageert vanuit een gevoel wat ik herken. Het gevoel dat er aan de corona-aanpak iets niet deugt en dat andere waarden worden veronachtzaamd.
Tot slot: wat is erger: een kromdenker of een tunneldenker?

“It is better to change an opinion, then to persist in a wrong one.”- SOCRATES

© 2024 Medisch Ethisch Contact | alle rechten voorbehouden.