Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NIH coronavirus rapport twee jaar te laat ingediend

Een voortgangsrapport met details over controversieel door de VS gefinancierd onderzoek naar vleermuiscoronavirussen in China werd ingediend meer dan twee jaar nadat het had moeten gebeuren en lang nadat de bijbehorende subsidie ​​was afgerond.
De in de VS gevestigde non-profitorganisatie EcoHealth Alliance diende het rapport in september 2020 in bij haar financier, de National Institutes of Health, terwijl de groep verwikkeld raakte in controverse rond haar werk met partners in China. The Intercept verkreeg het rapport , samen met het subsidievoorstel en andere documenten, via een Freedom of Information Act- rechtszaak.
Wetenschappers, geraadpleegd door The Intercept, beschreven de late datum als hoogst ongebruikelijk en zeiden dat het een verklaring verdiende, gezien de controverse rond het werk van de EcoHealth Alliance op het moment dat het rapport werd ingediend. De wetenschappers spraken op voorwaarde van anonimiteit vanwege de gevoeligheid van het onderwerp met de NIH, ‘s werelds grootste financier van biomedisch onderzoek.

Het jaarverslag beschreef het werk van de groep van juni 2017 tot mei 2018, waarbij nieuwe virussen werden gemaakt met behulp van verschillende delen van bestaande vleermuiscoronavirussen. Deze werden ingebracht in gehumaniseerde muizen in een laboratorium in Wuhan, China. Het werk stond onder toezicht van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases van de NIH, dat wordt geleid door Anthony Fauci.

Noch de NIH, noch EcoHealth Alliance gaven een verklaring voor de datum van het rapport of reageerden op vragen van The Intercept over de vraag of een andere versie van het rapport op tijd was ingediend en, zo ja, op welke manieren die versie mogelijk is gewijzigd.

The Intercept is op zoek naar ontbrekende voortgangsrapporten, naast andere documenten, door middel van lopende rechtszaken tegen de NIH. Lees verder: https://theintercept.com/2021/10/01/nih-bat-coronavirus-grant-ecohealth-alliance/

“It is better to change an opinion, then to persist in a wrong one.”- SOCRATES

© 2024 Medisch Ethisch Contact | alle rechten voorbehouden.